Ove će boje biti u trendu sljedeće sezone

boje (1)

Mada se Tjedan mode u New Yorku tek zahuktava, poznati institut za boje Pantone već je donio presudu o najpopularnijim bojama za proljeće.

Lista top-boja za prve tople dane u 2014. godini nudi ravnotežu i podjednaku zastupljenost žarkih i pastelnih nijansi.

Na listi za žene, prvo mjesto odnijela je plava nijansa “Dazzling Blue”, slijedi suptilna ružičasta boja “Violet Tulip”, a na treće mjesto smjestila se njezina nešto jača verzija, “Radiant Orchid”.

“Ono što je zanimljivo jest to da na listi vidimo uzbudljive i moderne boje, kao i one neutralne. Nije svatko spreman nositi žarke boje iz prethodnih sezona od glave do pete. U svijetu postoji potreba za ravnotežom koju bi donijele meke i neutralne boje, ali pritom ne govorimo samo o sivoj i bež”, rekla je Leatrice Iceman, izvršna direktorica Pantone instituta.

“Sve je u osjećaju za ravnotežu. Dizajneri žele da se svi mi zabavljamo s odjećom i uživamo u onome što nosimo, ali u tome treba biti malo praktičan. Boje govore o ideji optimizma u modi, no njezin veliki dio još uvijek su ekonomski aspekti.”

Osim što su definirane hit proljetne boje za žene, “Pantone” je složio i listu za muškarce, koju predvode plave i sive nijanse; “Placid Blue”, “Paloma” i “Dazzling Blue”.

( Mondo )

Copyright © 2015 Ona21 · All rights reserved · ...