Znate li koji ste egipatski horoskopski znak?

egipatksi

Prvi koji su vjerovali da zvijezde upravljaju ljudskim sudbinama bili su stari Egipćani. Ipak, o njihovom horoskopu se jako malo zna…

 Svakim od 12 razdoblja u godini upravlja jedan bog… Pogledajte u nastavku kojem horoskopskom znaku vi pripadate, te kako vas Egipćani opisuju:

Amon, bog proroka: 1. januar – 2. februar

Prema vjerovanju starih Egipćana Amon je svojim štićenicima davao talenat da se brzo zaljube i pronađu ljubav svog života. Rođeni u ovom znaku uporni su, ali ne i nametljivi. Možda isprva djeluju kao hladne osobe, a ustvari su veoma emotivni i nježni. Ono što ih najviše može izbaciti iz ‘kolosijeka’, a vjerovatno zbog toga što su i sami veoma odani, jeste nevjera. Također, veoma su dobri prijatelji, ali i ljubavnici.

Sebek, bog rijeke Nil: 3. februar – 4. mart

Pripadnici ovog znaka izrazito cijene umjetnost, a većina njih je i umjetnički nadarena. Često su zaslijepljeni tuđom ljepotom, što ih opet često vodi na pogrešan put. Rođeni pod Sebekom znatiželjni su i vole sve da znaju. Pritom teško čuvaju tajne, zbog čega nerijetko prekidaju prijateljstva.

Oziris, bog plodnosti i rasta: 5. mart – 9. april

Osobe rođene u ovom znaku izuzetno su senzualne i romantične. Svog će partnera uvijek razveseliti malim i slatkim poklonima. Puni su razumijevanja za druge i rado pomažu svojim prijateljima, ukoliko se nađu u nevolji. Njima je jednostavno neophodna ljubav i nježnost. Za njima tragaju čitav život, a kada i pronađu svoje ‘blago’ nastoje u svojim rukama zadržati zauvijek.

Ptah, bog istine:  10. april – 2. maj

Otvorenost, iskrenost, ali i naivnost, osobine su koje se kriju iza ovog znaka. Ujedno, oni su impulsivni, pomalo zahtjevni i nemaju strpljenja za tuđe prohtjeve ili kašnjenja. Zbog svoje istaknute iskrenosti često drugima kažu šta misle, bez obzira na posljedice, a isto tako se ponašaju i u vezama. Ova osobina, često nekontrolisanog izražavanja mišljenja, nekad ih zna koštati i prijateljstava.

Horus, bog života: 3. maj – 16. juni

Pripadnici ovog znaka skloni su avanturama i često sklapaju nova poznanstva, a prema nepoznatim zemljama i krajevima osjećaju snažnu privlačnost. Ono u čemu posebno uživaju jeste priroda, ali uživaju i u svim drugim blagodetima koje život pruža. Rođenim u ovom znaku potreban je snažan i stabilan partner.

Neftis, boginja ljubavi: 17. juni – 21. juli

Upravo zbog boginje ljubavi koja stoji iza ovog znaka, njegovim pripadnicima pripisuje se epitet ‘najromantičniji’. Oni su veoma senzualni, strastveni te emotivni, zbog čega veoma pažljivo biraju svog partnera, a od njega očekuju mnogo, što jednako znaju da mu i uzvrate.  Veoma su strpljivi, dobri su prijatelji, ali ono što leži iza svakog njihovog ponašanja jeste strah da će biti povrijeđeni.

Set, bog munje i oluje: 22. juli – 18. august

Pripadnici ovog znaka veoma su temperamentni, ne predaju se lako i često su spremni da se bore do kraja za ono što žele. Osim toga, veoma su intuitivni i brzo se prilagođavaju svakoj situaciji. Radoznali su i uvijek žele da isprobaju nešto novo i zanimljivo. Oni ne vole timski rad, jer u svakoj situaciji žele biti samostalni.

Anubis, bog zaštitnik: 19. august – 21. septembar

Rođeni u ovom znaku veoma su pošteni i odgovorni. Posebno su samouvjereni, inteligentni, ljubazni, diskretni, ali i veoma tvrdoglavi, pa rijetko slušaju tuđe savjete… iako će ih uvažiti. Veoma su emotivni i romantični i imaju visoka očekivanja u ljubavi. Ipak, u jednom trenutku života moraće da se pomire sa tim da ne mogu dobiti sve.

Ra, bog Sunca: 22. septembar – 15. oktobar

Ono što najprije karakteriše osobe rođene u ovom znaku jeste njihova pažnja i ljubav za druge. Veoma su racionalni i uvijek će promisliti više puta prije nego što se odluče za neki korak. Pripadnici ovog znaka vole romantiku i vjerni su svom partneru do kraja života. Jedina mana ovog znaka je nesigurnost, zbog koje pripadnici ovog znaka često propuštaju dobre prilike.

Izida, boginja čuda: 16. oktobar – 9. novembar

Vjeruje se da rođeni pod njenom zaštitom imaju posebne moći. Rođene u ovom znaku krasi i neodoljivi osmijeh kojim osvajaju sve oko sebe. Veoma su dobri prijatelji i spremni priteći u pomoć svima kojima je to potrebno. Strastveni su i otvoreni, a u ljubavi im je najbitnije da usreće svog partnera. Međutim, za njih ne postoji zabranjeno voće i neće se libiti da dobiju ono što žele.

Thoth, bog svjetlosti, mudrosti i magije: 10. novembar – 3. decembar

Pripadnici ovoga znaka uvijek su precizni i tačni te posjeduju i velike organizacione sposobnosti i veoma su svestrani. Oni nastoje pronaći partnera koji će biti pouzdan, odnosno nekoga na koga će moći uvijek računati i s kim će moći da podijele sve svoje probleme.

Hator, boginja muzike I umjetnosti: 4. decembar – 31. decembar

Osobe rođene u ovom znaku su šarmantne, kreativne, maštovite i sve uvijek rade s velikom ljubavlju – često su to veoma cijenjenu muzičari, ali i drugi umjetnici. Zaljubljeni su u ljubav i teško im padaju raskidi i samoća, a upravo im njihova nesigurnost i prevelika emotivnost, često znaju stvarati probleme u životu.

 

( Moj Astro Vodic )

Copyright © 2015 Ona21 · All rights reserved · ...